Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які намагаються стежити за своїм здоровим зовнішнім виглядом, є дуже цікава та корисна інформація. Цього разу настав час розібратися, а що такого корисного в такій рослині, як меліса. Всі вже знають про чай з м'ятою, або навіть з ромашкою, але про мелісу, здається, думають тільки бабусі в селах.

Меліса, яку ще називають лимонною м'ятою, відома своїми властивостями для покращення сну, тому її часто використовують у відповідних добавках. Однак ця трава має й інші лікувальні властивості, про які ви, можливо, не знали. І доки ви спите, вона може буквально зцілювати ваше тіло.

Про це стало відомо завдяки інформації від британського дієтолога Меггі Мун.

Меліса, скріншот: YouTube
Меліса, скріншот: YouTube

"Нові клінічні дослідження показують, що добавки з лимонною м'ятою можуть полегшити депресію", - наголосила дієтолог Меггі Мун.

Популярні новини зараз
Після 30 звернень до поліції українка зарізала чоловіка-ґвалтівника: що сказав суд Українцям масово розсилатимуть повістки поштою: у ТЦК назвали, хто отримає найближчим часом В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Згідно з оглядом 2022 року, опублікованому в журналі Frontiers in Bioscience, фенольні кислоти та інші сполуки меліси роблять її корисною завдяки протизапальним, антиоксидантним та нейропротекторним властивостям. Наголошується, що ця трава перспективна для лікування таких станів, як тривога, гіпертонія та деменція.

Меліса, скріншот: YouTube
Меліса, скріншот: YouTube

Оскільки меліса є антиоксидантом, вона також може захистити мозок людей із ознаками зниження когнітивних функцій. Це підтвердило дослідження 2023 року, опубліковане у журналі "Журнал хвороби Альцгеймера".

За деякими даними, вживання меліси може бути частиною високого кров'яного тиску. А лосьйони на основі меліси вважаються корисними при лікуванні простого герпесу.

Однак, незважаючи на це, фахівці рекомендують проконсультуватися з лікарем, перш ніж приймати мелісу. Особливо якщо ви молодші, вагітні або годуєте грудьми.

"При стресі, тривозі, депресії та когнітивних функціях найкращий спосіб приймати мелісу - всередину, у капсулах. Кількості до 500 мг на день на строк до 6 місяців здаються безпечними для дорослих", - зазначила лікар Мун.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, кава замість води: скільки чашок напою, що бадьорить, можна випити за день, хто в групі ризику.

Раніше повідомлялося, рушники будуть як нові: простий рецепт із двох інгредієнтів відбілить застарілі плями.

Також, небезпечно їсти на порожній шлунок: "чорний список" продуктів.