Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які вже встигли зібрати кілька "хвиль" урожаю, є дуже корисна інформація. Багато хто ще під кінець літа хоче встигнути зібрати "зелень", і в цьому можна досягти успіху, якщо посадити часник. Однак важливо розібратися, після яких культур не можна і після яких можна заповнювати землю часником.

Якщо хочете отримати великий часник, то вам треба садити його не на вільних грядках, а на тих місцях, де раніше росли культури, які позитивно вплинуть на врожай часнику.

Озимий часник саджають багато городників. Для того щоб зібрати хороший урожай, дотримуйтесь кількох порад городників, які знають після яких саме овочів чи зелені він буде добре рости.

Грядки часнику, кадр з відео
Грядки часнику, кадр з відео

Де не можна садити часник під зиму

Після часнику

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого
Показати ще

Два роки поспіль часник не можна висаджувати на тому самому місці, тому що він виросте дрібним і без смаку, а все тому, що передня посадка забрала з ґрунту всі поживні речовини.

Після коренеплодів

Не рекомендується садити часник після буряка чи моркви, тому що вони забрали під час зростання багато поживних елементів. Також не варто висаджувати часник після картоплі, цибулі чи редиски. Наприклад, картопля та цибуля можуть обмінятися хворобами.

Часник, скріншот: YouTube
Часник, скріншот: YouTube

Після прянощів та зелені

Краще не садити часник у тих місцях, де росла петрушка та кріп, а ще після пряних трав (чебрецю, розмарину та базиліку). У ґрунтів після них залишаться олії та хімічні елементи, які погано впливають на агротехнічну частину.

Грядки часнику, кадр з відео
Грядки часнику, кадр з відео

Після помідорів, перцю, баклажанів

Ґрунт після баклажанів, помідорів та перцю накопичує всередині різні захворювання, тому краще уникнути посадки часнику на таких грядках.

Часник, скріншот: YouTube
Часник, скріншот: YouTube

Після чого можна садити часник на зиму

Рекомендується садити часник після патисонів, кабачків, капусти, гарбуза, огірків та бобових. Озимий часник любить нейтральний грунт зі зниженою кислотністю та помірним рівнем вологості. Для посадки краще вибирати освітлені місця та уникати тих місць, де накопичується волога.

Нагадаємо, грядки не повинні порожні: що можна посадити на городі в серпні, щоб отримати другий врожай.

Раніше повідомлялося, що треба садити після огірків: важливі правила для городників.

Також, у помідорів пожовтіло листя: як врятувати врожай.