На полицях українських магазинів все частіше можна зустріти маленькі зелені фрукти, які нагадують мініатюрні ківі, але з гладкою їстівною шкіркою. Це актинідія, або мініківі, які тепер вирощуються і в Україні.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦі плоди, на відміну від звичайних ківі, не потребують очищення, адже їх шкірка також придатна до вживання, що робить їх зручними для швидкого перекусу.
Мініківі багаті на вітамін С — у 100 грамах міститься 52,5 мг, що покриває 70% добової потреби. Вони також містять калій, кальцій, вітамін Е та вітаміни групи В, що допомагає зміцнити імунітет, покращити роботу серця, підтримати здоров'я кісток і суглобів.
Актинідія, що міститься в мініківі, містить міоінозит (вітамін В8), який регулює рівень цукру в крові, знижує ризик діабету і ожиріння, а також має антидепресивний ефект і покращує роботу нервової системи.
Мініківі містять лютеїн, антиоксидант, який захищає очі від вікових змін, таких як катаракта, і допомагає зберегти зір, особливо корисний для тих, хто працює за комп'ютером або літніх людей. Актинідія також багата на клітковину, яка покращує травлення і запобігає запорам.
Актинідин, фермент, що міститься в мініківі, допомагає організму легше перетравлювати білки, що робить цей фрукт корисним для підтримки здорової мікрофлори кишечника.
Вживання мініківі сприяє відчуттю ситості, регулює обмін речовин і може допомогти в зниженні ваги.
Нагадаємо, інфляція в Україні досягла нового піку: які продукти більше не вигідно купувати
Раніше ми писали про те, що переїдання кавуна може призвести до небезпечних наслідків: забігами до туалету все не закінчиться
Крім того, Знай.ua повідомляв, за кіло - усього 28 грн: супермаркети оновили ціни на яблука, виноград та банани