Експерти не можуть дати чіткої відповіді, але схиляються до думки, що метеозалежність та метеочутливість це "суміш хибних уявлень та трактувань".

Платформа доказової інформації про здоров'я "Бережи себе" спільно з сімейним лікарем Дарією Дмитрівською намагалися зрозуміти, чи дійсно існує метеочутливість

Головний біль. Фото: скрін youtube
Головний біль. Фото: скрін youtube

"Швидше за все, це суміш помилкових уявлень, когнітивних упереджень та неправильного трактування інших факторів. Через незнання та/або недостатнє розуміння все це об'єднують під однією загальною назвою. А це, у свою чергу може шкодити — пояснюють експерти.

Метіочутливістю називають загальне нездужання, головний біль, біль у м'язах, нудоту та сильну втому, що характерно і для інших захворювань.

Популярні новини зараз
Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Комуналка б'є по кишенях: за що можуть забрати квартиру у боржників Мальдіви, омари, просєко, ювелірка за 300 тис. євро: оприлюднено відео, як депутати з фракції мера Дніпра відгуляли на лакшері курорті З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

На думку лікарів, "на погоду" можуть реагувати під час загострення хронічних захворювань.

Це найпоширеніший варіант, що вимагає підвищеної уваги. Сьогодні мало хто має звичку робити регулярні профілактичні огляди та визначати показники свого здоров'я. пише лікар.

Скриншот інфографіки
Скриншот інфографіки

Також на самопочуття можуть впливати хронічне недосипання, стрес та когнітивні упередження.

Дійсно впливає на самопочуття – спекотна погода та різкі зміни температури повітря та атмосферного тиску.

Нагадаємо про магнітні бурі в останній місяць літа: коли чекати "удару" по голові.

Раніше ми повідомляли, що магнітні бурі б'ють нестерпно: що потрібно обов'язково робити метеозалежним, поради лікаря.