Дуже важливо створити комфортні умови для сну, адже від цього залежить, наскільки він буде здоровим та самопочуття загалом. Зокрема, необхідно вибрати зручний матрац та стежити за його станом.

Згодом на поверхні матраца з'являються різні плями, сліди від пилу та неприємний запах, які іноді видалити не так вже й просто. Однак із звичайною харчовою содою все однозначно вийде.

Харчова сода, фото pravda
Харчова сода, фото pravda

Досвідчені господині знають, що сода може вирішити безліч побутових проблем, а повернення матрацу свіжості та чистоти – одна з них. Крім того, цей засіб здатний не тільки вивести плями, а також продезінфікувати поверхню та позбавити від кліщів.

Для чищення знадобиться вода, губка або м'яка щітка та сода. Необхідно намочити губку, але тільки до стану вологості або щітку і протерти всю поверхню матраца.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зробив важливе оголошення власникам карток: з цим краще не затягувати Половина українців залишаться без пенсії: чому її не виставить на всіх Вартість дзвінків від Київстару змінюється: чого очікувати з 11 вересня "Газмережі" попередили про новий спосіб оплати: стосується кожного споживача
Показати ще

За кілька хвилин обережно розсипте содовий порошок на матрац і рівномірно розподіліть його по всій поверхні. Залишіть соду на кілька годин до повного висихання матраца. Далі залишається лише пропилососити матрац його від харчової соди. Залишки соди, які пилосос не забрав, можна стерти ганчіркою чи щіткою.

Здоровий сон, МОЗ
Здоровий сон, МОЗ

Нагадаємо, що скоро можуть почати штрафувати за кондиціонер: багатьом доведеться заплатити.

Раніше ми повідомляли про 7 правил виживання в аномальну спеку: лікарка розповіла, як уберегти здоров'я.

Також стало відомо, що це проблема багатьох українців: чому ви забираєте неправильно, будинок все одно залишається брудним.