Щоразу, коли ми лягаємо в ліжко, ми піддаємо себе певним ризикам, про які часто не замислюємося. Ліжко, особливо матрац, може бути середовищем для різних хімікатів, алергенів, цвілі, бактерій та паразитів, які можуть негативно вплинути на наше здоров’я.

Матрац. Фото: скрін youtube
Матрац. Фото: скрін youtube

Пилові кліщі

Це одні з найпоширеніших мешканців матраців. Вони є мікроскопічними комахами, які харчуються відмерлими клітинами шкіри, які ми постійно скидаємо. В матраці можуть бути від 100 000 до 1,5 мільйона таких кліщів.

Ці кліщі знаходять ідеальні умови для життя в теплій та вологої середовищі між шарами тканини матраца. Хоча пилові кліщі самі по собі не є небезпечними для здоров’я, їхні виділення можуть стати причиною алергічних реакцій у деяких людей.

Популярні новини зараз
Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Плату за світло нараховуватимуть по-новому Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Клопи, скріншот: X (Twitter)
Клопи, скріншот: X (Twitter)

Постільні клопи

Є ще однією потенційною проблемою. Ці паразити можуть оселятися в матрацах і прикріплюватися до нашого тіла під час сну. Їхні укуси викликають сильний свербіж, який може призвести до розчухів і навіть до розвитку екземи.

Постільні клопи є досить важкими для виявлення, оскільки їх дуже важко побачити неозброєним оком, але їх укуси залишаються відчутними. Щоб захиститися від постільних клопів, рекомендується регулярно обробляти матрац спиртовмісними спреями, які допомагають знищити цих паразитів.

Пилосос / фото: відкриті джерела
Пилосос / фото: відкриті джерела

Пилососіння матраца

Є важливою частиною домашньої гігієни, оскільки це допомагає зменшити кількість пилових кліщів і зменшити їхній вплив на здоров’я. Окрім того, важливо дотримуватись інших заходів, таких як регулярне провітрювання спального приміщення та використання захисних чохлів для матраців, що допомагає запобігти накопиченню пилу і збільшенню чисельності кліщів.

Нагадаємо, зіпсовані плоди або взагалі без урожаю: як врятувати город за допомогою всього одного засобу

Раніше ми писали про те, що килими будуть чисті і колір не потьмяніє: турецький спосіб відмити будь-які забруднення

Крім того, Знай.ua повідомляв, як зберегти капусту від шкідників: 7 дієвих методів