Перед продажем огірки та інші овочі перевіряються на рівень нітратів, але завжди є ризик натрапити на неякісну продукцію. Щоб уникнути негативних наслідків, фахівці радять дотримуватись простого правила.

Найкорисніші та найбезпечніші огірки - власноруч вирощені на городі. Якщо ж такої можливості немає й овоч доводиться купувати, слід робити просту процедуру перед їх вживанням.

Огірки. Фото: Youtube
Огірки. Фото: Youtube

Так, фахівці радять очищати покупні огірки від шкірки. Сенс цієї процедури простий - у шкірці здатні накопичуватися нітрати та інші хімічні речовини, які містяться у добривах.

Варто зазначити, що огірки мають безліч корисних властивостей. Зокрема, цей овоч може допомогти полегшити стан у спекотну літню погоду, адже в ньому багато води.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Огірки. Фото: скриншот Youtube
Огірки. Фото: скриншот Youtube

З огірків можна робити сік, потім змішуючи з мінеральною водою, м'ятою та лимоном. Такий коктейль можна використовувати для нормалізації тиску при гіпертонії.

Корисні і солоні огірки, але в такому вигляді їх потрібно вживати в помірних кількостях і переважно у денний час. Якщо переїдати соліннями, то може збільшитися рівень натрію, що спровокує затримку води в організмі. Це може призвести до набряків і стрибків тиску.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чорний шоколад не такий корисний, як здається: дієтологиня попередила українців.

Також наш портал інформував, целюліту не буде і набряків теж: які брехливі факти про молоко поширені серед людей.

Крім того, ми писали, що буде, якщо їсти морозиво щодня: наслідки не порадують.