Тільки спробуй згадати, скільки разів тобі доводилося ховати глибоко в тумбочку чи шафу річ, яка, здавалося б, раптово посіріла. Іноді жертвами часу та активної експлуатації стають дорогі тканини, які не піддаються будь-яким "експериментам" із температурою.

Найпоширенішою помилкою є, мабуть, інтенсивне прання білих речей. І це зрозуміло - білі речі швидше брудняться. Тільки ось регулярне прання, та ще й на максимальних показниках машинки, "виснажує" волокна.

Уникнути цього можна, прочитавши інструкцію бирки. До того ж, такі речі найкраще замочувати і взагалі не поміщати у пральну. Про це розповів один із українських блогерів, який часто ділиться корисними порадами у соціальних мережах.

Білий одяг, скріншот: YouTube
Білий одяг, скріншот: YouTube

Чим відбілювати речі, щоб не загробити їх

А ось чим відбілити білі речі – питання складніше. Іноді на одязі бирка відсутня і доводиться «вручну» вивчити матеріал тканини.

Популярні новини зараз
Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах Школярів чекають масштабні перевірки: запитуватимуть не про вивчений матеріал Від +20 до заморозків: українців чекають різкі зміни погоди Прийде платити більше: у жовтні українці отримають "додаткову" квитанцію
Показати ще

П'ять перевірених засобів, як відбілити білі речі:

Борна кислота. Підійде для бавовняних тканин та синтетики (за умови, що ви не станете цю тканину кип'ятити). Висипте кілька ложок кислоти у два літри ледь теплої води. Залишіть речі у розчині на дві години. Це відмінний спосіб, як відбілити речі, що посіріли.

Господарське мило із содою. Замочіть речі у теплій воді, попередньо натерши кожну річ милом. Потім додайте дві ложки соди і залиште на дві години, перемішавши все. Мило та сода практично виїдають жовтизну. Не бійтеся, цей бабусь спосіб, як відбілити пожовклі речі, безпечний для одягу.

Гірчиця, скріншот: Youtube
Гірчиця, скріншот: Youtube

гірчиця

До цього способу краще вдатися, якщо інші варіанти не допомогли, особливо якщо «воюєте» зі старими плямами, які звичайними миючими засобами не виведеш. Розчиніть дві ложки гірчиці у двох літрах гарячої води, замочіть у ній речі на ніч. Після цього сполосніть одяг і відправте у прання. Гірчиця допоможе вибілити речі в домашніх умовах – для цього просто додайте її до порошку, щоб посилити ефект.

Білий одяг, скріншот: YouTube
Білий одяг, скріншот: YouTube

Перекис з нашатирним спиртом та содою

Розчин допоможе, якщо ви шукаєте простий спосіб, як відбілити речі, що полиняли. А ось глибокі старі плями цей підручний засіб вам навряд чи усуне. У теплій воді розчиніть по дві ложки перекису, нашатирного спирту та соди. Потім замочіть у ньому білизну та залиште на 3 години. Відправте у прання.

Білий одяг, скріншот: YouTube
Білий одяг, скріншот: YouTube

Порошок з олією, содою та відбілювачем

Мабуть, найперевіреніший метод освітлення речей. Суміш різних миючих засобів дуже агресивна по відношенню до тканин (тому для делікатних матеріалів це не зовсім зручний варіант), проте швидко видаляє будь-які плями, навіть жовтизну.

Візьміть каструлю, всипте туди 250 мл порошку, 4 ст. ложки відбілювача та ложку соди, додайте до них кілька ложок олії, залийте окропом і зануріть у розчин сухі речі. Варіть на повільному вогні 20 хвилин і залиште відпочивати на 7 годин.

Втім, варіантів того, як вибілити білі речі, набагато більше. Але завжди треба враховувати особливості тканин – іноді один і той же інгредієнт у розчині може як освіжити ваші посірілі або пожовклі речі, так і вбити їх.

Нагадаємо, будете без відпустки: причини, через які відпочинок стане пеклом.

Раніше повідомлялося, мухи атакували квартири українців: як швидко позбутися комах влітку.

Також, поспішайте, доки не залило дощами: секрет дуже смачного шашлику зовсім не в маринаді.