Далеко не у всіх і не завжди виходить смачний шашлик, це факт. У цій справі є чимало тонкощів - починаючи від вибору м'яса і закінчуючи процесом самого приготування на багатті.

Однак лише одна маленька хитрість додасть шашлику неймовірний "димний" аромат, завдяки чому найпопулярніша літня страва стане ще смачнішою. Допоможуть у цьому тирса.

Тирса, скріншот: YouTube
Тирса, скріншот: YouTube

Так, багато використання тирси може шокувати, але цей спосіб дійсно робочий, а також покращує смак та аромат м'яса. Завдяки цьому секретному "інгредієнту" можна отримати натуральний димовий запах, який так важко досягти, якщо готувати шашлик звичайним способом.

Весь секрет у правильному використанні тирси. Так, спершу їх необхідно засипати в глибокий контейнер, а зверху залити невеликою кількістю прохолодної води. Залишіть тирсу в рідині на невеликий відрізок часу, що вони добре наситилися.

Популярні новини зараз
Гороскоп на сьогодні, 9 травня: несподівані новини, внутрішні конфлікти і шанс усе змінити Ліміт на пенсію в Україні: громадянам нарешті відповіли, чому обмежують виплати Пенсіонерам за 60 у війську знайдуть свій фронт: куди направлять старих мобілізованих По 4500 грн на кожного члена сім'ї: українцям підказали, як отримати допомогу у 2025 році
Показати ще

Як тільки ваші вугіллячки на багатті або в мангалі будуть готові, дістаньте тирсу з води і рівномірно розкладіть на вугіллі. Коли вони почнуть горіти, м'ясо просочиться цим неймовірним запахом. Після цього залишається дочекатися повного приготування шашлику і можна подавати.

Шашлик, скріншот: YouTube
Шашлик, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що українська долма: рецепт голубців із бурякового листя та без м'яса.

Раніше ми повідомляли, що без світла лише так: рецепт ягідного вина, яке розфарбує ваш Новий рік, але готуйте вже зараз.

Також стало відомо про те саме тісто для пирогів, булочок та млинців: розкрито перевірені пропорції.