Коли більшу частину дня немає електроенергії, то кондиціонер чи вентилятор ніяк не допоможе врятуватися від спеки. Однак існує досить простий та бюджетний спосіб забезпечити прохолоду в кімнаті, пише NV.

Проведення часу у власній квартирі може перетворитися на каторгу, якщо на вулиці +40, а включити кондиціонер або вентилятор неможливо через відключення світла. Втім, забезпечити прохолоду в кімнаті можна і підручним засобом, який з високою ймовірністю знайдеться в кухонній шафці.

Як врятуватись від спеки. Фото: скрін youtube
Як врятуватись від спеки. Фото: скрін youtube

Мова про алюмінієву фольгу, яка, як виявилося, корисна не лише у кулінарії.

Без зайвих витрат і зусиль за допомогою фольги можна досягти такої бажаної прохолоди. Все, що потрібно - приклеїти її до вікна. Однак важливо зробити це правильно – матовою стороною всередину кімнати. Попередньо потрібно помити та просушити вікна.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам
Показати ще

Трюк із фольгою. Фото: скрін youtube
Трюк із фольгою. Фото: скрін youtube

В результаті вийде ефект, як від професійної УФ-фольги, яка блокує сонячні промені та захищає кімнату від перегріву.

Крім того, за бажання можна покращити результат і досягти в квартирі ще нижчої температури. Для цього варто відчиняти вікна на ніч, коли на вулиці суттєво холоднішає. Однак важливо встигнути закрити вікна до того, як зійде сонце, щоб кімната не наповнилася теплим повітрям.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, кондиціонер замінять звичайні рушники - простий трюк допоможе охолодити будинок, коли немає світла.

Також наш портал інформував, спека не завадить: як заснути навіть у найспекотніші ночі.

Крім того, ми писали, 7 правил виживання в аномальну спеку: лікарка розповіла, як уберегти здоров'я.