Вівсянка вважається однією з найкорисніших каш, як вибрати найкращу та корисну розповіла нутриціолог.

Каша з цих злаків містить вітаміни та мінерали, але варто знати, що не всі види цієї крупи дійсно корисні.

Вівсянка / фото: Pixabay
Вівсянка / фото: Pixabay

Дієтологиня Ганна Бойко не рекомендує вибирати вівсянку швидкого приготування, яку досить просто залити окропом. У такій крупі практично відсутня будь-яка харчова цінність.

Однак цей тип вівсянки можна вживати людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, такими як гастрит, виразка чи ерозія.

Популярні новини зараз
ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Дітям до 3 років все ж таки слід давати саме цю швидкорозчинну вівсянку, оскільки їх організм ще досить вразливий. Однак краще відмовитися від вівсянки з грубою клітковиною.

Вівсянка в духовці, фото minimalcook
Вівсянка в духовці, фото minimalcook

Краще купувати вівсянку, на якій вказано час приготування від трьох хвилин і більше. Тобто слід вибирати крупи, які потрібно варити, а не просто заливати окропом.

Цей продукт дуже корисний, адже містить вітаміни А, групи B, Е, К, РР, а також низку важливих мікроелементів, таких як магній, калій, йод, фосфор та інші. Крім того, ця каша багата рослинним білком, клітковиною та амінокислотами.

Нагадаємо про найшкідливіші звички у спортзалі, які не допоможуть стати сильнішими та стрункішими: ними грішить кожен.

Раніше ми повідомляли, що неправильний сніданок зіпсує весь день: ТОП-10 продуктів, які не можна вживати вранці – втратите енергію та швидко втомитеся.