З початком відключень світла багато українців зіткнулися з проблемами, зокрема побутовими.

Сьогодні не кожен з нас має вільний доступ до гарячої води, але від брудного посуду в раковині не втекти. Як виявилося, навіть холодною водою можна все чудово вимити.

Миття посуду. Фото: скрін youtube
Миття посуду. Фото: скрін youtube

Навіть найбрудніший і жирніший посуд можна вимити в холодній воді, використовуючи при цьому підручні засоби, які у кожного є вдома. Крім того, вони натуральні, тому мити ними посуд навіть екологічніше, ніж спеціальною хімією.

Перший спосіб із використанням соди. Досвідчені господині знають, наскільки вона корисна у побуті. Цей білий порошок дає слабку лужну реакцію, завдяки чому розчиняється жир. Соду потрібно нанести на посуд чи губку, намочити і добре вичистити.

Другий засіб, здатний врятувати в цій ситуації - це борошно. Однак пшенична погано справляється, краще вибрати житню. Просто посипте нею поверхню і розітріть, щоб борошно ввібрало жир, після чого слід промити посуд у воді.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Ціни на борошно. Фото: скрін youtube
Ціни на борошно. Фото: скрін youtube

І останній спосіб із господарським милом. У нього є антибактеріальна та знежирювальна властивість, тому посуд залишиться чистим, навіть якщо у вас немає гарячої води. Милом можна натерти безпосередньо губку, або ж натерти мило на тертці та розвести у воді.

Нагадаємо, що більше не буде ран від чухання: як швидко вгамувати свербіж після комариного укусу тим, що є вдома.

Раніше ми повідомляли, що комарів відлякає, але й вам нашкодить: чим небезпечні фумігатори і як правильно їх використовувати.

Також стало відомо, що в таку спеку краще перестрахуватися: ця спеція допоможе позбавитися поганого запаху з взуття.