Єдине, що слід залишати у своєму раціоні, щоб не зашкодити здоров'ю та не погіршити самопочуття – це відповідна норма чорного шоколаду.

Дієтологиня Оксана Скитилінська на своїй сторінці у Facebook розповіла чим корисний цей продукт, а коли може нашкодити здоров'ю.

Чорний шоколад. Фото: Youtube
Чорний шоколад. Фото: Youtube

[quote author=" - пише лікарка. "]"Поліфеноли виконують роль пробіотиків, живлять корисні бактерії в нашому кишечнику. Краще перетравлюється і засвоюється їжа, більше синтезується вітамінів, краще працює мозок, судини, менший ризик онкозахворювань, насамперед раку кишечника". /quote]

Також поліфеноли мають добрий вплив на пам'ять, покращують кровообіг у мозку, захищають шкіру від шкідливого впливу сонця.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Оксана Скиталінська радить не захоплюватися чорним шоколадом людям, схильним до набору зайвої ваги. Особливо це стосується шоколадок із різними солодкими наповнювачами – горіхами, родзинками, нугою, печивом.

Чорний шоколад. Фото: Youtube
Чорний шоколад. Фото: Youtube

За словами дієтологині, якщо людина має хоч незначні "дифузні зміни" на УЗД, і особливо якщо є підвищений холестерин, тригліцериди та печінкові ферменти, слід вживати лише 85-100% шоколад і поєднувати його з ягодами.

"Так Ви отримаєте більше поліфенолів, клітковини і менше з'їсте шоколаду. Така сама порада стосується і тих, у кого є подагра", - пише дієтологиня.

Нагадаємо про найшкідливіші звички у спортзалі, які не допоможуть стати сильнішими та стрункішими: ними грішить кожен.

Раніше ми повідомляли, що неправильний сніданок зіпсує весь день: ТОП-10 продуктів, які не можна вживати вранці – втратите енергію та швидко втомитеся.