Кожен з нас має свій особистий комфорт у плані сну. Хтось літає спати під ковдрою, хтось у спеку вважає за краще спати під підковдрою.

Комусь важливі щільно зашторені вікна, а хтось не уявляє сну без відчиненого вікна. А що на рахунок ліжка? Точніше її наповнення. Скільки подушок ви зазвичай кладете? Зараз ви дізнаєтесь, чому людині не можна спати на двох подушках.

Подушка. Фото: скрін youtube
Подушка. Фото: скрін youtube

Народні прикмети та забобони

Самотність та пошук партнера

Однією з найпоширеніших прикмет є заборона спати на двох подушках для одиноких людей. Вважається, що така практика може уповільнити пошук другої половинки. Якщо перед очима тільки одна подушка, людина усвідомлює свою самотність, тоді як дві подушки можуть створити ілюзію партнера поруч.

Для одружених людей

Одруженим людям також не рекомендується використовувати дві подушки, особливо якщо чоловік поїхав у відрядження. Приховування другої подушки в шафі стає своєрідним символом вірності та відданості. Якщо в спальні є місце для "другого", це може спровокувати спокуси.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Чоловік та дружина, фото із соцмереж
Чоловік та дружина, фото із соцмереж

Для немовлят

Немовлятам, у свою чергу, спати на двох подушках не лише не рекомендується, а й небезпечно. Педіатри стверджують, що це підвищує ризик для здоров'я. Оптимальна поза - спати на спині з невеликою підкладкою, наприклад, складеною вчетверо пелюшкою.

Для людей похилого віку

Літнім людям теж не радять спати на двох подушках, оскільки це може посилити почуття самотності та призвести до депресії. Одна подушка стає символом єдності та спокою.

Прання подушки, фото satin
Прання подушки, фото satin

Якщо ви звикли спати на двох подушках, можна розглянути варіант однієї великої подушки. Це не тільки спростить прання наволочок, а й забезпечить комфортніший сон.

Лікар-невролог зазначає, що сон на двох подушках може спричинити низку проблем.

"На двох подушках стабільно спати не вийде. Рано чи пізно ви провалитеся, що призводить до напруги м'язів шиї. Це може стати причиною ранкової втоми, болю в шиї та мігрені", - попереджає фахівець.

Мігрень. Фото: кадр з Youtube
Мігрень. Фото: кадр з Youtube

Нагадаємо, що натільний хрестик може приховувати небезпеку: коли варто насторожитися.

Раніше ми повідомляли, що настав час молитися: найсильніші слова за Україну, які треба говорити щодня.