Сонячні опіки — це неприємне явище, яке може зіпсувати ваш відпочинок. Їх супроводять почервоніння, біль, свербіж та печіння. Хоча існують медичні препарати для лікування сонячних опіків, існує також багато ефективних народних засобів, які допоможуть вам полегшити симптоми.

Про це пише Pixel.

Ось деякі з найпопулярніших народних засобів:

1. Алое вера

Алое вера - це рослина, яка має протизапальні та охолоджуючі властивості. Гель алое вера можна нанести безпосередньо на уражену ділянку шкіри, щоб зняти біль і свербіж. Ви також можете купити готові продукти з алое вера, такі як лосьйони або гелі.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Зима буде без світла: тривожний прогноз ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Алое вера. Фото: Youtube
Алое вера. Фото: Youtube

2. Холодні компреси

Прикладання холодних компресів до ураженої ділянки шкіри допоможе зменшити біль і запалення. Ви можете використовувати холодний рушник, пакет з льодом або навіть миску з холодною водою.

3. Вівсянка

Вівсянка має заспокійливі та протизапальні властивості. Ви можете зробити ванну з вівсяним борошном або нанести пасту з вівсяної муки на уражену ділянку шкіри.

Вівсянка / фото: Pixabay
Вівсянка / фото: Pixabay

4. Яблучний оцет

Яблучний оцет має кислі властивості, які можуть допомогти збалансувати pH шкіри та зняти свербіж. Додайте 1-2 склянки яблучного оцту до прохолодної ванни або розведіть яблучний оцет водою 1:1 і нанесіть на уражену ділянку шкіри.

5. Огірок

Огірок має охолоджуючі та зволожуючі властивості. Наріжте огірок тонкими скибочками і нанесіть їх на уражену ділянку шкіри.

6. Лавандова олія

Лавандова олія має заспокійливі та знеболюючі властивості. Додайте кілька крапель лавандової олії в базову олію, таку як кокосова олія, і нанесіть на уражену ділянку шкіри.

7. Чай з ромашки

Чай з ромашки має протизапальні та антисептичні властивості. Ви можете зробити компрес з чаю з ромашки або додати його до ванни.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Перед використанням будь-якого нового народного засобу нанесіть невелику кількість на невелику ділянку шкіри, щоб переконатися, що у вас немає алергічної реакції.

Не використовуйте народні засоби на відкритих ранах або інфікованих ділянках шкіри.

Якщо ваші опіки сильні або не проходять протягом декількох днів.

Нагадаємо, що потрібно робити, щоб легко заснути у спеку.

Як повідомляли раніше, 7 правил виживання в спеку.

Як писав "Знай" раніше, як допомогти організму пережити спеку.