Спекотні літні ночі можуть значно ускладнити засинання та якісний сон. Проте, окрім кондиціонера, існують й інші, доступніші методи, які допоможуть вам охолодитися та заснути міцним сном.

Ось декілька дієвих порад.

Підготуйте спальню до сну:

  • Створіть прохолоду

Закрийте штори та жалюзі протягом дня, щоб мінімізувати проникнення сонячного світла та нагрівання кімнати. Вночі, за можливості, відкрийте вікна та увімкніть вентилятор, щоб забезпечити циркуляцію повітря.

Популярні новини зараз
Вересень здивує мінливістю: прогноз погоди, коли чекати перших заморозків цієї осені Не дайте супермаркетам вас обдурити: у НБУ попередили українців на рахунок "брудних" гривень Кордон відкриють, але не для всіх: кого з українців випустять з країни у вересні Пенсіонерам виплачуватимуть щомісячну допомогу: хто і на яку суму може претендувати
Показати ще

Безсоння. Фото: скрін youtube
Безсоння. Фото: скрін youtube

  • Використовуйте прохолодну постіль

Замініть товсті ковдри та простирадла на більш легкі та натуральні матеріали, такі як бавовна або льон. Можна також покласти простирадло або наволочку в морозильну камеру на 15-20 хвилин перед сном, щоб отримати приємний прохолодний ефект.

  • Прийміть прохолодний душ або ванну

За годину-дві до сну прийміть прохолодний душ або ванну. Це допоможе знизити температуру вашого тіла та підготувати його до сну.

Створіть режим сну:

  • Дотримуйтесь режиму сну

Лягайте спати та прокидайтеся в один і той же час щодня, навіть у вихідні. Це допоможе вашому організму встановити природний режим сну.

  • Розслабтеся перед сном

За годину-дві до сну уникайте кофеїну, алкоголю та вживання важкої їжі. Замість цього займіться розслаблюючими заняттями, такими як читання, прийняття ванни або медитація.

Чоловік з безсонням
Чоловік з безсонням

  • Створіть комфортну атмосферу для сну

Переконайтеся, що у вашій спальні темно,

Нагадаємо, що потрібно вживати, щоб моментально засинати.

Як повідомляли раніше, що може продовжити сон на 20 хвилин.

Як писав "Знай", що роботи з безсонними ночами.