Улюблена ягода багатьох українців – полуниці – не надто вибаглива культура, тож кожен може виростити її на своєму городі. І все ж таки доведеться дотримуватися певних правил, враховуючи особливості її вирощування.

Одне з таких правил стосується догляду за рослиною в осінній період. Літо, коли ми могли досить смакувати цією ягодою, вже минуло, а осінь накриває полуничні грядки опалим листям.

Обрізка полуниці, скріншот із відео
Обрізка полуниці, скріншот із відео

Звичайно, більшість городників у цій ситуації перше про що думає - треба навести лад на городі і прибрати опале листя! Однак не варто поспішати, адже мало хто замислюється про те, наскільки корисним може бути це опале листя.

Справа в тому, що саме листя допоможе перезимувати кущикам полуниці. Адже передусім воно захистить полуницю від вимерзання. У цьому можна просто переконатись. Адже часто так буває і це помічав не кожен городник, що торік кущів було багато, навіть надто, а навесні – бачимо прогалини на грядці.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу
Показати ще

Опале листя, скріншот з відео
Опале листя, скріншот з відео

Саме тому краще вкрити листяною ковдрою полуничні кущики, таким чином підготувавши їх до зими та захистивши від холодів та морозів. Важливо також, коли є можливість взяти листя не з садових дерев (яблук, слив, груш), бо там ховаються шкідники, а з клена, тополі, ясеню, липи, дуба. А якщо ще й зима буде сніжною, то навесні доведеться проріджувати грядки.

полуниця, фото Pxhere
полуниця, фото Pxhere

Нагадаємо, що морква буде свіжою до весни: як правильно зберігати примхливий овоч.

Раніше ми повідомляли, що якщо ви робите це в саду восени, то наступного року будете без урожаю: 4 найчастіші помилки.

Також стало відомо, що кавова гуща допоможе у всьому: як ефективно використовувати її в побуті та навіть на городі.