Кожен власник кішки знає, що двічі на рік улюбленець починає сильно линяти. Часто вовни настільки багато, що буває думка зв'язати шкарпетки або навіть цілий светр. Однак зменшити випадання вовни можливо, пише портал glavred.

Період линяння у домашнього улюбленця може стати справжньою проблемою, адже вона залишається на меблях, килимах, одязі, а часом і витає в повітрі, якщо чотирилапий з вітерцем пронісся по кімнаті. Небагато власників готові терпіти, коли шерсть переслідує скрізь, тому її кількість можна зменшити.

Котик, фото: Знай.ua
Котик, фото: Знай.ua

Насамперед потрібно регулярно вичісувати кота. Для цього в магазинах продаються спеціальні гребінці та щітки. Інструмент дозволить позбавити кота мертвої вовни, що полегшить життя йому та власнику, адже його стане менше на меблях та інших місцях у будинку.

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Другий момент – збалансоване харчування. Прослідкуйте, щоб раціон кішки був наповнений їжею з достатнім вмістом жиру та білка. Тоді вовна буде здоровою та блискучою.

По-третє, стежте за здоров'ям улюбленця. Навіть під час сезонного линяння шерсть у кішки залишається гладкою та блискучою. Помітивши появу висипу, сверблячки або тьмяніння вовни, необхідно звернутися до ветеринара.

Раніше портал Знай повідомляв, кіт кусатиме вас постійно: 4 причини хворого нападу від пухнастика і як їх вирішувати.

Також наш портал інформував, замість пігулок – обійми з пухнастим: вчені довели, що коти здатні лікувати людей.

Крім того, ми писали, кіт регулярно будив чоловіка о 4-й ранку, але господар придумав підступну помсту: крик чули всі сусіди.