Сало – це той продукт, який шанують у кожному українському домі. Але чи знаєте ви, що сало не лише смачний продукт, а й корисний?

Сало – це твердий тваринний жир. Його вживають у копченому, солоному, топленому або у свіжому вигляді.

Користь сала, фото з відкритих джерел
Користь сала, фото з відкритих джерел
Вживання сала вбереже вас від багатьох хвороб

Сало складається з насичених жирних кислот, арахідонової, лінолевої, олеїнової та інших, які необхідні для нормального функціонування організму. Також у складі сала багато жиророзчинних вітамінів, таких як вітамін A, D, E, ретинол, каротин, які ідеально засвоюються завдяки присутності великої кількості жирів. У продукті багато макро- та мікроелементів, таких як марганець, кальцій, калій, селен, фосфор, цинк та інші.

Завдяки унікальному складу, регулярне вживання сала допоможе уникнути атеросклерозу та онкології, допоможе очистити печінку, і завдяки високій калорійності, сало дасть енергію на цілий день. Якщо щоранку розсмоктувати маленький шматочок сала, то згодом жовчний міхур позбавиться надлишків жовчі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Мариноване сало, скріншот: YouTube
Мариноване сало, скріншот: YouTube

Також сало допомагає вивести зайву сіль із організму. Якщо ви страждаєте на ревматизм, поліартрит, остеохондроз – спробуйте між прийомами їжі з'їдати 20 грам сала зі шматочком чорного хліба. Регулярне споживання сала полегшить перебіг хвороби.

При хронічному бронхіті допоможе розтоплене сало. Його можна приймати двома способами. 1 столову ложку розтопленого жиру розводити в склянці гарячого молока і випивати цю суміш, або розтирати розтопленим жиром груди на ніч.

Якщо у вас намічається гуляння, з'їжте перед ним шматок сала. Воно затримає всмоктування алкоголю.

Також високий вміст жирів і вітаміну Е допоможуть зберегти молодість шкіри і запобігають появі ранніх зморшок.

Сало, фото flickr
Сало, фото flickr

Нагадаємо, що під час сварки побажали смерті: потужна "протиотрута" від чорноротих людей. Ми ніколи не знаємо, коли це просто слова у пориві агресії, а коли те, що може нас наздогнати.

Раніше ми повідомляли, що ніколи не пийте так кави, якщо не бажаєте проблем: експерт розчарував усіх любителів напою.