Наявність тарганів у будинку завжди засмучує мешканців будинку. Якщо ви не планували заводити цих вихованців, читайте поради про те, як їх позбутися

Якщо навіть ви ніколи не бачили вусатих мешканців вашого будинку, зрозуміти, що вони завелися допоможе кілька факторів:

Народні методи проти тарганів, фото з відкритих джерел
Народні методи проти тарганів, фото з відкритих джерел
Позбутися тарганів можливо народними методами

Якщо ви виявили на посуді чи шпалерах дрібні чорні крапки – найімовірніше, їх залишили таргани.

Якщо ви помітили кладки з тарганами в кутах і щілинах, це вірна ознака того, що у вашому будинку завелися небажані мешканці.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Таргани можуть завестися, якщо в будинку багато залишків їжі: крихти біля ліжка, залишки їжі у смітнику, їжа в раковині – більшого для тарганів і не потрібно. Такої їжі їм цілком вистачить для комфортного життя. Також можливо, що ваші сусіди ведуть неохайний спосіб життя. І саме з їхнього житла таргани приповзли до вас. Якщо вина у появі комах у вашій квартирі лежить на сусідах, спробуйте з ними домовитись. Якщо не вийде - загерметизуйте всі щілини, через які таргани можуть проникнути до вас до будинку.

Якщо все ж таки вусаті недоброзичливці завелися у вашому будинку, є кілька методів, які відвадять комах від вашої території.

Як позбутися від тарганів, фото з відкритих джерел
Як позбутися від тарганів, фото з відкритих джерел

БОРНА КИСЛОТА

Борна кислота - найсильніша отрута. Якщо тарган з'їсть їжу, оброблену борною кислотою, його паралізує, і він гине від ядухи. Але перш ніж він загине, він рознесе заразу своїм "друзям" що зробить метод ще ефективніше. Борною кислотою можна посипати тарганові доріжки або змішувати з їжею. Один пакетик борної кислоти з будь-якої аптеки змішати з вареним яєчним жовтком, або пюре, або з цукром дасть гарантію, що тарган це з'їсть і шансів на виживання у нього буде небагато.

НАШАТИРНИЙ СПИРТ

Запах нашатиря не подобається тарганам. Коли вони відчувають, вони прагнуть покинути приміщення. Обробіть нашатирем якнайбільше місць у будинку.

Пастки

Пастки допомагають, якщо тарганів небагато. Банку, або миску, або пляшку зі зрізаною шийкою, і поставленим назад у перевернутому вигляді змастіть маслом або вазеліном. На дно накришіть хліб, печиво чи розсипте цукор. Комахи збігтися на приманку, а вибратися назад не зможуть.

Нагадаємо, що сморід чують навіть сусіди? Найкращі способи прочистити каналізацію, ніяких хімікатів.

Раніше ми повідомляли про плісняву і неприємний запах зникнуть назавжди: як правильно чистити пральну машинку.