Багатьом знайома неприємна ситуація - прокидаєшся вранці, а голова просто розколюється від болю.

Що може бути причиною такого стану та як його уникнути?

Зрозуміло, якщо з вечора ви переборщили на вечірці з алкоголем, вранці голова може хворіти. Але якщо алкоголю і близько не було, а голова все-одно болить?

Скрін, відео YouTube біль
Скрін, відео YouTube біль

Найчастіші причини головного болю вранці

Стрес

Тяжкі умови на роботі протягом тижня, недосипання та втома нікуди не подінуться після відпочинку на вихідних. Стрес має властивість накопичуватися, а припинення вироблення гормонів стресу провокує викид нейротрансмітерів - речовин, які змушують вас розслабитися. Різке звуження та розширення судин у головному мозку супроводжується болем.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

Зневоднення

Низьке щоденне споживання води може супроводжуватись головними болями. Пийте воду у достатній кількості!

Скрегіт зубами

Мало хто знає, що можуть скрегіт зубами уві сні. Це явище називається брустит, може бути спровоковане різними причинами. Але часто саме воно є передумовою до ранкових головних болів.

Головний біль, скріншот відео
Головний біль, скріншот відео

Алкоголь

Так, алкоголь – одна з найпоширеніших причин головного болю вранці. Навіть якщо ви випили зовсім небагато – все залежить від особливостей вашого метаболізму. Позбутися похмілля допоможуть знеболювальні, велика кількість рідини та додаткові електроліти.

Їжа

Виявляється, навіть продукти харчування можуть змусити вашу голову "вибухати" з ранку. Щоб не страждати від регулярних мігрені або головного болю, медики радять виключити ймовірні харчові тригери, такі як сир, газовані напої, темний шоколад, оброблене м'ясо та риба.

Похмілля, https://turka.life/zdorove-i-krasota/pohmele.html
Похмілля, https://turka.life/zdorove-i-krasota/pohmele.html

Якщо біль постійний і не проходить, повідомте про проблему свого терапевта.

Нагадаємо, що їсти з нього - ризикувати здоров'ям: який посуд на вашій кухні є найнебезпечнішим.

Раніше ми повідомляли про тривожні "дзвіночки" організму: як визначити, що вам не вистачає вітамінів.