Час від часу мережею ширяться статті про те, що не можна повторно кип'ятити воду для кави та чаю. В них зазначають, що це шкодить здоров'ю через підвищену концентрацію хімікатів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦей міф
Вчений вважає, що розмови про шкоду повторно кип'яченої води - не мають під собою наукових обгрунтувань.
В якості прикладу він навів фторид - одну з хімічних сполук, якій приписують небезпеку кип'яченої води.
Припустимо, ви налили літр води в чайник і закип'ятили її. У цьому літрі води міститься невелика кількість фторида (1 мільйонна частка).
Потім ви берете 200 мл окропу, щоб приготувати чашку кави чи чаю. За словами Шварца, так ви проковтнете 0,2 мг фториду. Якщо після цього ви будете кип'ятити воду до тих пір, поки випарується ще 100 мл, а потім візьмете 200 мл для наступної чашки кави, ви проковтнете 0,22 мг фториду.
"Це незначна різниця, навіть якби була проблема з такою кількістю фториду (а її немає). Той самий аргумент застосуємо і до будь-яких інших розчинених речовин у воді. Припускати, що приготування наступної чашки кави з кип'яченої води вплине на здоров'я, - це абсолютна нісенітниця", - пише Шварц.
Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, як правильно підготувати дитину до школи: кілька дієвих порад
Раніше портал Знай інформував, догляд за ламким волоссям: корисні поради, які дозволять вам відростити довгу шевелюру
Також наш портал повідомляв, тепловий удар, опіки і навіть зупинка серця: як допомогти тварині у спеку