Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа всіма стандартам якості, воно повністю повинно складатися з молочних жирів.
Однак для того, щоб зекономити, виробники додають в нього суміш рослинних жирів, в результаті чого з'являються "неправильні молекули" - трансжири.
У випадку з маргаринами їх нормалізують, а ось в маслі цей показник в підробках може зашкалювати.
Трансжири призводять до хвороб серцево-судинної системи, ожиріння і навіть до онкологічних захворювань.
Однак розпізнати підробку все ж таки можна за деякиими ознаками. Фахівці розповіли, як можна вже в магазині на перший погляд визначити, що вам намагються продати:
- на маркуванні пачки натурального масла має бути обов'язково написано "масло вершкове" або "масло селянське";
- у складі продукту, що зазначається на упаковці, можуть бути тільки коров'яче молоко або вершки;
- пачка вершкового масла, витягнута з холодильника, має бути твердою на дотик;
- масло має бути приємного ненасиченого кремового кольору із приємним молочним запахом;
- натуральне вершкове масло повинне мати термін придатності 2-3 місяці.
Нагадаємо, видалення листя капусти: розкрито секрет врожайного "оголення", ви точно цього не знали.
Раніше повідомлялося, відмовтеся від оладок, і буде щастя: добриво з кислого молока, сметани, кефіру або ряжанки.
Також, біолог підказав, як збільшити врожай помідорів без добрив: потрібні тільки спритні пальчики.