Нерідко власники собак, а особливо цуценят стикаються із тим, що їх улюбленці полюблять гризти меблі. Звичайно, позбавити його такої звички допоможе дресирування. Але, не кожен може дозволити витарчати багато коштів та часу на це.

Як побороти проблему розповідає life.nv.

собака
собака

Допоможе побороти цю шкідливу звичку брусок звичайного мила. Для початку, ретельно натріть мило на поверхню меблів, яку ваша собака зазвичай вибирає для гризіння.

Відразу після першого спроби погризти меблі, ваш чотирилапий друг зрозуміє, що таке гризіння призводить до неприємних відчуттів у роті через смак мила.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Пес. Фото: Purina
Пес. Фото: Purina
Пес. Фото: Purina

Таким чином, у більшості випадків, собаки швидко відмовляться від цієї звички, зберігаючи ваші меблі в нормальному стані.

Пам'ятайте, що тренування собаки вимагає терпіння та послідовності.

Пес
Пес

Використання мила як запобіжного заходу може виявитися дієвим інструментом у ваших руках для збереження меблів у бездоганному стані, але будьте обережними та не нашкодьте своєму улюбленцю.

Нагадаємо, ми писали, якими продуктами не варто годувати кішок та собак: ветеринар попередив про харчову алергію.

Як повідомляв "Знай.ua" бережіть своїх улюбленців: ветеринари назвали причини, чому пухнастикам не варто виходити на вулицю.

Також "Знай.ua" інформував, не сваріть свого улюбленця: котики мають "свою мову жестів".