Уважні власники котиків швидко визначать, чому їхній улюбленець мітить.

Якщо ж із цим виникають проблеми, то варто звернутися до ветеринара із конкретним запитанням.

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

Фахівці радять, що якщо стерилізувати котика до статевого дозрівання, то ризики того, що він буде мітити територію будуть мінімальні. Інколи для того, щоб кіт перестав ставити мітки, необхідно просто ретельніше стежити за чистотою лотка. Міняйте наповнювач частіше, щоб котик почувався комфортніше.

Якщо ви вирішили не каструвати улюбленця, то слід більше часу приділяти своєму "хвостику". Слід влаштовувати з ними ігри, тішити улюбленими смаколиками та мінімізувати рівень будь-якого стресу. У більшості випадків коти забувають про рефлекторні мітки.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

У будь-якій ветеринарній аптеці ви можете купити засіб, щоб кіт не мітив. Зазвичай це спрей, яким радять обробити ті предмети, які найбільше полюбляє мітити ваш улюбленець. Ефективність таких засобів досить висока.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

У тій же ветаптеці вам можуть порадити таблетки, щоб кіт не мітив.

Відучити кота мітити народними засобами. Для цього місця частих міток обробляють різкими запахами, які ненавидять котики.

Для такого засобу необхідні цитрусові і рідке мило. Залийте кип’ятком подрібнену шкірку апельсина та залиште на дві години. Додайте у настій подрібнений лимон та рідке мило, процідіть його та обробіть місця, у яких ваш кіт полюбляє мітити.

Нагадаємо, ми писали, якими продуктами не варто годувати кішок та собак: ветеринар попередив про харчову алергію.

Як повідомляв "Знай.ua" пухнастий співрозмовник: породи кішок, які люблять розмовляти зі своїми господарями.

Також "Знай.ua" інформував, кіт випав з вікна та розбив машину: на тварині ні подряпини.