Багато людей живуть у квартирах і не мають власного городу, але можуть вирощувати домашню зелень. Для цього потрібно виділити місце на підвіконні та запам'ятати кілька важливих порад. Про це пише портал pixelinform.

Домашню зелень приємніше їсти, адже вона вирощена власними силами і можна бути впевненою, що в ній немає пестицидів, ні нітратів.

Зелена цибуля, скріншот: YouTube
Зелена цибуля, скріншот: YouTube

Втім, вирощувати щось на підвіконні – завдання не найпростіше. Потрібно виконувати цілий комплекс заходів, щоб домогтися отримання соковитих і великих листків.

Зелень на підвіконні, фото: кадр з відео
Зелень на підвіконні, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Сім порад для вирощування зелені в домашніх умовах:

  • Правильно вибрати посадкову ємність. Маленькі горщики краще не брати, оскільки будь-яка зелень може розростатися. Оптимальною буде тара діаметром від 10 до 15 сантиметрів;
  • підготувати ґрунт для посадки. Фахівці рекомендують брати універсальний субстрат і додати до нього трохи перліту та річкового піску;
  • на дно горщика рекомендується насипати пласт дренажу, це убезпечить від застою води;
  • правильно підготувати насіння - перед посадкою витримати у теплій воді 1 або 2 дні;
  • перед посівом слід зволожити землю теплою водою та укласти насіння поверхнево;
  • забезпечте правильний догляд – для зелені важливий достатній світловий день;
  • дотримуйтесь правил поливу – для кожної культури є свої нюанси.

Раніше портал Знай повідомляв, час не тільки для того, щоб збирати врожай: що можна посадити на городі на початку серпня.

Також наш портал інформував, пожовтіло пір'я часнику: народні методи "лікування", режим поливу та обробки.

Крім того, ми писали, правильне підживлення аґрусу збільшить урожайність у кілька разів: що потрібно зробити вже зараз, а що восени.