Коли справа стосується дітей, потрібно проявити особливу увагу та обережність. Виявилося, навіть прання дитячих речей разом із одягом дорослих може зашкодити.

Причини, чому цього не можна робити, назвала педіатр та дитячий інфекціоніст Ганна Гриценко. Справа не лише у здоров'ї малюка, а й чистоті самого одягу. Батькам пояснили, що дитячі речі не завжди потрібно прати із хімією. Наприклад, якщо мова про новонароджених, вистачить простого полоскання у воді.

Прання речей, фото yahozyajka
Прання речей, фото yahozyajka

Крім того, є ризик інфікування малюків.

"Маленька дитина поки що в колясці і не контактує переважно з вулицею, тваринами та іншим, і його одяг менш інфікований. А ось дорослі контактують будь-де: у ліфті з інфікованою людиною, з тваринами на вулиці. Це зі свого боку підвищує інфікованість одягу дорослої людини, яка може передаватися на речі малюка у пральній машині, – пояснила лікар.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще
Також необхідно обирати спеціальні засоби для прання дитячих речей, адже агресивна хімія може нашкодити та викликати алергію. Гриценко радить використовувати тільки кондиціонер або засоб для виведення плям з відповідним нульовим маркуванням - для діток.

Батьки ще повинні дотримуватись температури при пранні - мінімум 60 градусів. Це допоможе "вбити" інфекцію.

Народжений малюк, фото: Facebook
Народжений малюк, фото: Facebook

Нагадаємо, ваші дірочки більше ніхто не побачить: три хитрощі, які допоможуть зберегти колготки

Раніше ми писали про те, що роблять так перед пограбуванням: які ознаки говорять про те, що злодії націлилися на ваше житло

Як повідомляв Знай.ua, секрети економії при використанні пральної машинки: комунальні платіжки відчутно зменшаться