Влітку температура повітря і пекуче сонце нікого не щадять, особливо, якщо ви подорожуєте автомобілем. Така поїздка у спеку може принести чимало неприємностей, а також дискомфорт та втому.

На порталі МВС нагадують, що в таких випадках потрібно подбати не лише про себе, а й про дітей. Їхня безпека на першому місці, адже вони - найцінніше, що мають батьки. Щоб поїздка на машині в спеку пройшла комфортно і не наражала на ризик малюків, експерти залишили декілька рекомендацій.

Сімейна поїздка, фото drivenn
Сімейна поїздка, фото drivenn

Перше, що потрібно запам'ятати – ніколи не залишайте дітей у салоні авто, адже сонце сильно нагріває метал. Перебувати всередині машини буває просто неможливо, а така задуха через спеку загрожує серйозними наслідками.

Також не забудьте взяти з собою в дорогу термос із водою, щоб під рукою завжди була вода для малюка. Важливий перекус, оскільки він може зголодніти, краще обирати корисний.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

"Одяг дитини повинен бути з натуральних тканин і максимально відкритим", - додали в МВС.

Діти. Фото Freepik
Діти. Фото Freepik

Батькам радять користуватися шторами, щоб на дитину не потрапляли прямі сонячні промені, а також провітрювати авто перед поїздкою та в дорозі. Експерти підкреслили, що дітям для нормального самопочуття потрібне свіже повітря.

"Правильно плануйте час поїздки, найкраще вранці або ввечері, коли сонце не таке палаюче", - підказали батькам.

Нагадаємо, що їсти в жаркий час: поради дієтолога про користь і шкоду деяких продуктів