Влітку традиційно "прокидаються" одні з найдокучливіших комах - мухи. Позбутися їх не так вже й просто, якщо не знати про корисні лайфхаки.

Найбільше дратує, коли мухи літають кухнею, де готується їжа та обідають люди. На щастя, є кілька ефективних способів, які допоможуть прогнати їх.

Перший спосіб – наповнити прозорі поліетиленові пакети водою, зав'язати та повісити на дверні косяки, стелю, полиці або колони. Відображення світла у воді створить візуальний ефект, завдяки якому мухи будуть відлітати.

Муха, фото з відкритих джерел
Муха, фото з відкритих джерел

Ще можна використовувати лимон із гвоздикою, аромат яких відлякуватиме комах. Лимон наріжте на часточки і кожну проткніть гвоздики парасольками, а потім розставте по кутах житла.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Також у боротьбі з мухами допомагає яблучний оцет, оскільки він має різкий запах, або горілка. Налийте одну з рідин у ємність і розставте по різних кімнатах.

Яблучний оцет, скріншот із відео
Яблучний оцет, скріншот із відео

Крім того, ароматичні рослини теж проганяють комах - цітронелла, шавлія, календула, лавр, базилік, м'ята, лаванда, розмарин, полин і м'ята.

Також можна згадати про старий добрий спосіб з липким папером. Схожа дія у спеціальних стрічок, які продаються в магазині, але їх можна зробити своїми руками. Потрібно нарізати на смужки пергамент або паперовий пакет. У кожній смужці проробити невеликий отвір, а потім просмикнути через нього мотузку.

У каструлі потрібно нагріти склянку води, додати склянку цукру та три столові ложки меду та варити на середньому вогні, заважати до отримання липкої суміші. Її вилити в тарілку і просочити смужки. Після цього смужки потрібно розвісити біля вікон та дверних отворів.

Нагадаємо, є в кожній аптечці: найкращий спосіб назавжди очистити стіни від плісняви.