Якість шерсті кішки залежить від чотирьох факторів: вичісування, купання, харчування та мікроклімату. Тварини самостійно доглядають шерсть, вилизуючи себе, але господарі теж можуть допомогти поліпшити її стан.

Шерсть кота багато що може сказати про його стан здоров'я, тому за нею потрібно уважно стежити. Експерти блогу Feline Medical Clinic порадили, як досягти м'якої та доглянутої шерсті тварини.

Кішка лащиться. Фото: скриншот Youtube
Кішка лащиться. Фото: скриншот Youtube

  • Вичісуйте улюбленця

Кішки дуже уважно стежать за чистотою своєї шерсті, але шипи на язику не можуть впоратися із завданням повністю, тим більше в період линяння. Надлишок шерсті, яку тварина може проковтнути у процесі, погано впливає на її здоров'я. З цієї причини варто допомогти їй, купити спеціальні щітки або рукавички, а потім приступати до вичісування.

  • Купуйте та запобігайте появі паразитів

Коти не потребують частого купання, вони й самі чудово справляються з особистою гігієною, проте в деяких випадках це доводиться робити. Ветеринари закликають використовувати при цьому лише спеціальні шампуні та засоби, безпечні для тварин. Також рекомендується регулярно оглядати котів на кліщів, бліх та інших паразитів, проводити профілактику.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Купання кота, скріншот: YouTube
Купання кота, скріншот: YouTube

  • Слідкуйте за харчуванням

Якість їжі теж позначається на стані шерсті улюбленця, тому будьте уважні до цього питання. Якщо в кормі не вистачає необхідних поживних речовин, це відбивається на їхньому зовнішньому вигляді. Для здорової вовни потрібно досить легкозасвоюваних білків, омега-6 та омега-3.

  • Мінімізуйте стрес

Не турбуйте тварину зайвий раз, створіть комфортні умови, тому що при стресі вона може зіпсувати свою шубку, сильно вилизати або видерти клаптями. Також при купанні не використовуйте фен, тому що його шум дратує котів, стежте за настроєм.

Нагадаємо, вухастий співрозмовник: породи кішок, які люблять розмовляти зі своїми господарями