На дачі, де люди живуть серед природи, часто заводяться різні комахи, зокрема оси. Вони хижаки і досить агресивні, а на відміну від бджіл, можуть під час укусу скористатися як жалом, а й щелепою.

Звичайно, порушувати їхнє природне середовище і втручатися в життя не дуже хочеться, але якщо терпіти вже немає сил, осиного гнізда можна легко позбутися. Варто відзначити, при неправильних діях, якщо розбурхати комах, можна серйозно постраждати, тому робити це потрібно ввечері, коли їхня активність знижується.

Захисний костюм від комах, скріншот
Захисний костюм від комах, скріншот

Не забудьте подбати про свою безпеку, одягніть захисний одяг, щоб ділянки тіла не були відкритими. Також потрібно сховати голову в капелюсі із сіткою, а руки покрити рукавичками.

Часто буває, що господарі знаходять осине гніздо на горищі будинку. У такому разі його можна окропити дихлофосом, але робити це швидко, тому що засіб дуже токсичний.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Крім того, у боротьбі з осами дуже ефективний рідкий дим, тобто ароматизатор з відповідним запахом копчення. Оси не переносять його і навіть бояться. Засобом потрібно обробити всі поверхні, які знаходяться біля осиного гнізда.

Осине гніздо, скріншот
Осине гніздо, скріншот

Ще можна використовувати мильний розчин із звичайного рідкого або господарського мила, його слід залити в гніздо. А ось заманити ос можна шкірками від кавуна, обробивши їх інсектицидними речовинами.

Раніше ми писали про те, що соковите листя та яскраві квіти радуватимуть не один рік: як доглядати півонії після того, як вони відцвіли