Тільки нашестя клопів можна порівняти з тим, які проблеми доставляє пліснява на домашніх стінах. Цвіль не тільки "псує картину", а ще й погано впливає на здоров'я людини. Перекис водню не залишить цвілі шансів.

Щоб позбутися цвілі в будинку, нанесіть засіб на уражені ділянки, протріть щіткою, щоб видалити весь бруд і грибок. Потім ще раз протріть все вологою ганчіркою.

Про цей спосіб боротьби з пліснявою розповів один із українських блогерів, який часто ділиться свіжими порадами у YouTube.

Як позбутися плісняви ​​вдома, скріншот: YouTube
Як позбутися плісняви ​​вдома, скріншот: YouTube

Як приготувати розчин

Перекис також можна використовувати для усунення неприємних запахів та бактерій у холодильнику. Змішайте розчин з водою у співвідношенні один до одного і протріть чистою ганчіркою необхідні поверхні. Суміш не тільки видалить весь бруд, а й зробить полички блискучими.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям
Показати ще

Як позбутися плісняви ​​вдома, скріншот: YouTube
Як позбутися плісняви ​​вдома, скріншот: YouTube

Якщо каструлі та сковорідки мають стійкі плями, які не можна видалити за допомогою миючого засобу, то вам знадобиться перекис водню.

Змішайте 1/3 чайної ложки перекису з харчовою содою, щоб вийшла густа паста. Нанесіть цю суміш на посуд та залиште на 10-15 хвилин. Потім протріть губкою та промийте під гарячою водою.

Кухонні дерев'яні дощечки необхідно регулярно чистити, щоб усунути всі мікроби. Тому що деревина – це ідеальне середовище для розмноження бактерій. Спочатку вимийте дощечки миючим засобом, а потім обприскуйте перекисом водню і ретельно висушіть.

Миття посуду. Фото: скрін youtube
Миття посуду. Фото: скрін youtube

На губках для миття посуду найчастіше розмножуються шкідливі організми. Щоб їх продезінфікувати, змішайте перекис водню та воду у співвідношенні один до одного та замочіть у ній губки на одну годину. Потім висушіть їх у свіжому повітрі.

Часто на шибках і дзеркалах залишаються розлучення після миття. Розпиліть перекис на поверхні, а потім протріть газетою, тоді скло блищатиме.

Також перекис видалить плями з одягу. Нанесіть трохи кошти на потрібні місця і залиште на 30 хвилин, потім випрати вручну або за допомогою пральної машинки.

Нагадаємо, допоможе лише одна спеція: що потрібно залишити у взутті на ніч, щоб усунути неприємний запах.

Раніше повідомлялося, хлопець розкрив секрет дірок на кросівках – могли і не здогадуватися про це десятки років.

Також, плями на матраці підуть моментально: надійний очищувач з того, що завжди є в будинку, прибере і піт, і розлитий чай.