Багато хто з нас стикався з проблемою постійного шуму, лайки та музики за стінкою. Сусідів не обирають, як кажуть. Однак є кілька варіантів, які допоможуть вирішити ситуацію.

Перший спосіб - це домовитися. Сусіди можуть не знати, що заважають іншим чи взагалі мати проблеми зі слухом, не можна виключати ці варіанти. Постарайтеся ввічливо з ними поговорити та дійти до спільного рішення.

Галасливі сусіди, фото gettyimages
Галасливі сусіди, фото gettyimages

Втім, вирішити все мирно виходить не завжди, і тоді вмикається помста. Коли терпець лопається остаточно, люди шумлять у відповідь сусідам, залишають "сюрпризи" біля дверей і таке інше. Проте варто пам'ятати, що в цьому випадку ви порушуєте закон, тож можете мати проблеми з поліцією.

Також можна встановити звукоізоляцію. Це забезпечить вам тишу та виключить сварку із сусідами. За правилами, вона має бути присутня в проекті будинку і забезпечуватися будівельниками, але в старих будівлях, і навіть у нових, така "фішка" є не завжди. Однак, є компанії, які допоможуть ізолювати вас від сусідів.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Шум у вухах. Фото: youtube
Шум у вухах. Фото: youtube

Також часто практикуються випадки, коли на сусідів викликають поліцію. Можна поскаржитися у письмовій формі і краще колективно, або у розпал гучної вечірки викликати вбрання поліції. Проте правоохоронці не завжди поспішають розбирати подібні справи. У такому разі ви повинні знати свої права, адже відмовки поліції – це незаконно. Якщо вони ігнорують вас, скаржтеся на їхнє керівництво чи прокуратуру.

Ще один спосіб - звернутися до санепідемстанції, яка при подачі скарги заміряє рівень шуму у вашому будинку і, якщо він дійсно перевищує допустимі межі, видає розпорядження про усунення цього порушення.

Нагадаємо, кожен з нас повинен знати про наслідки: до чого призводить надмірне використання навушників.