Багато кулінарів користуються овочечисткою, яка дуже полегшує процес приготування їжі, але не всі знають про всі її функції.

Деякі моделі овочечисток мають цікавий елемент - дивовижну виїмку на кінці, яка виконує дуже важливу функцію, про яку багато хто і не знає.

Один YouTube-блогер вирішив показати, як правильно користуватися цим інструментом і заощадити собі багато часу.

Молода картопля, скріншот: YouTube
Молода картопля, скріншот: YouTube

Тонке лезо, розташоване в самому центрі ручки, через яке всі і купують цей інструмент собі на кухню, має очевидне застосування: воно допомагає знімати шкірку з різних овочів. Але навіть тут є певна хитрість.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Блогер радить не намагатися очищати овочі по всій їх довжині, а робити це поступово, тоді процес буде швидшим і ефективнішим.

Але є ще одне цікаве питання — навіщо потрібен такий собі "совок" на кінці овочечистки? Деякі моделі мають гострий виступ. Основне лезо добре підходить для зняття шкірки з картоплі, але воно може не потрапити до "очей".

Картопля. Фото: Youtube
Картопля. Фото: Youtube

Для того щоб позбутися "очей", використовуйте саме цей виступ на овочечистці. Просто скребіть їх за допомогою цього елемента.

Нагадаємо, ідеальний спосіб, як охолодити страву і не дати їй прокиснути за ніч: багато хто про це не знав

Як повідомляв "Знай.uа", спробуйте пити зелений чай щоранку: чим кориснішим є цей напій саме для українців.

Знай.ua писав, 3 причини, чому не можна відмовляти собі в поїданні шоколаду - більше користі, ніж ризику