Огірок - це надзвичайно цінний овоч з великою кількістю корисних властивостей, хоча ми зазвичай споживаємо його ще незрілому стані.

Огірок має дуже низьку кількість калорій, але при цьому різноманітні мінеральні речовини, вітаміни, антиоксиданти, калій і кремній.

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

Крім того, він "допомагає" вашому зору, надає заспокійливий ефект, допомагає знизити набряки, покращує стан шкіри та волосся, а також знижує рівень холестерину в крові. Однак є категорії людей, які мають бути обережними при його споживанні.

Незрілі огірки, які з'являються вже на початку літа, можуть бути небезпечними через вміст нітратів, якими часто підживлюють виробники. Тому, якщо ви все ж таки хочете придбати такі овочі, не забудьте зрізати шкірку перед споживанням.

Популярні новини зараз
До армії візьмуть не всіх: кого не торкнеться мобілізація і ТЦК Син голови Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи активно намагається вивести нажите із країни Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Варто зазначити, що про огірки краще забути тим, хто страждає на захворювання шлунково-кишкового тракту — виразка, гастрит, ентероколіт. Крім цього, не можна вживати цей овоч людям, які мають дискінезію жовчовивідних шляхів та ниркову недостатність.

Огірки. Фото: скрін youtube
Огірки. Фото: скрін youtube

В огірку міститься калій, який негативно впливає на кислотно-лужний баланс і може спровокувати гіперкаліємію. Проблеми з нирками, виразка тонкого кишечника, серцево-судинна система – це те, що може на вас чекати.

Особливу увагу слід звернути на матерів, які годують грудним молоком. Свіжі огірки через молоко можуть викликати у дітей розлади шлунково-кишкового тракту, такі як бурчання, діарея та біль у животі.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, експерт назвав топ продуктів, що викликають кошмарні сни: не їжте їх перед тим, як лягти в ліжко

Як повідомляв "Знай.uа", дієтолог порадила, скільки разів правильно їсти протягом дня: особливостей багато

Знай.ua писав, інфекціоніст пояснила, які симптоми видадуть холеру і гепатит А: дуже важливо дізнатися їх відразу