Дуже важливо зволожувати повітря в оселі, особливо влітку, коли починається "сезон" кондиціонерів. Крім того, через часте провітрювання в квартиру залітає багато пилу, наявність якого призводить до алергії.

Вчені визначили умовну норму, у межах якої люди почуваються комфортно – 40-60%. Якщо її порушити, можна зіткнутися з неприємними наслідками. У таких умовах часто болить голова, сушиться шкіра, страждає імунітет, кімнатні рослини гинуть, а меблі з паркетом розсихаються та тріскаються.

Як зволожити квартиру. Фото: скрін youtube
Як зволожити квартиру. Фото: скрін youtube

Зволожувач повітря

Це найпростіший спосіб. Продається така техніка зараз у вільному доступі, а також має декілька видів – є парові, ультразвукові та інші зволожувачі.

Водопровідний кран, відчинені двері у ванну

Гаряча вода здатна зволожити повітря, але цей метод не надто ефективний, тим більше в спеку і через витрати на комуналку. Також не варто надовго залишати двері відчиненими, оскільки це може призвести до розвитку грибка.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Приготування їжі

Під час приготування чаю, кави та різних страв виділяється пара, яка теж ненадовго може зволожити повітря.

Процес приготування, фото championat
Процес приготування, фото championat

Кімнатні рослини

Є види рослин, які здатні зволожити повітря – пальми, фікуси та бамбук. Вони виробляють воду через процес фотосинтезу, що надає вологу повітря. Крім того, рослини можуть покращити якість повітря, поглинаючи небезпечні та шкідливі речовини та виділяючи кисень.

Нагадаємо, експерт назвав топ продуктів, що викликають кошмарні сни: не їжте їх перед тим, як лягти в ліжко