Для того, щоб зберегти лікарські препарати вдома, слід краще зберігати лікарські засоби і якою, як правило, повинна бути оптимальна температура.

Ліки в аптечці повинні зберігатися за певних умов, щоб препарат не зіпсувався завчасно та зберіг усі свої лікувальні властивості. Недотримання правил може зменшити їхню ефективність і навіть спровокувати зміну їх властивостей, викликавши алергію чи отруєння. Про це повідомили на порталі Segodnya.

Пігулки. Фото: кадр з youtube
Пігулки. Фото: кадр з youtube

Перед тим, як залишати пігулки на зберігання, уважно прочитайте інструкцію, щоб дізнатися про особливі умови для зберігання того чи іншого медичного препарату. Якщо в інструкції із застосування рекомендують зберігати ліки при кімнатній температурі або температура не вказана, то це означає, що для препарату оптимальна температура від +15 до +25 градусів.

Медпрепарати. Фото: Youtube
Медпрепарати. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Загалом ліки повинні знаходитися в сухому, прохолодному і захищеному від сонячних променів місці, а також подалі від будь-яких приладів, які нагріваються.

Якщо зазначено, що місце зберігання має бути прохолодним, то старайтесь, щоб препарат знаходився там, де не нагріється вище 15 градусів. У темному місці означає, що потрібно тримати ліки у захищеному від сонячного світла місці. Якщо у інструкції пишуть про сухе місце зберігання, то вологість під час тривалого зберігання не має перевищувати 60%.

Нагадаємо, ми писали, що еколог розповів, як врятувати українські гори.

Як повідомляв "Знай.ua" хлопець розкрив секрет дірок на кросівках – могли й не здогадуватися про це десятки років.

Також "Знай.ua" інформував, квасоля та консервні банки проти колорадського жука: прості та безпечні способи врятувати картоплю без хімії.