Коли дозрівають плоди буряків, заради отримання хорошого врожаю, досвідчені городники вносять одну особливу підгодівлю, завдяки якій буряк виростає великим і солодким.

Це особливе добриво покращує смак буряків, підвищує вміст цукру в ньому, збільшує кількість вітаміну C. Крім того, такі плоди зберігаються довше. Про це йдеться у статті на сайті Prostoway.

Готується цей засіб дуже просто. Спочатку 10 г борної кислоти розчиняють у склянці гарячої води, а потім виливають цю суміш у ємність із 10 л води.

Буряк, скріншот: YouTube
Буряк, скріншот: YouTube

Після цього поживну рідину ретельно перемішують. І далі використовують цей розчин для обприскування чи поливу. Існує ще й інший ефективний спосіб, який використовують дослідні городники.

Популярні новини зараз
Не лише перевіряти документи: ТЦК та поліцію наділили новими повноваженнями Ухилянтам скасовують куплені відстрочки: чоловіків чекають масові перевірки Будуть призвані у двох випадках: нові правила мобілізації чоловіків старше 50 років Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа
Показати ще

Для цього буряк поливають сольовим розчином - після такої обробки буряк стає солодшим і смачнішим. Але тут важливо дотримуватися термінів. Отже, перший полив соляним розчином проводять, коли виростає перше листя. Другий поливають, коли починають з'являтися плоди.

Щоб приготувати цей засіб, потрібно розвести 1 ст. л. солі у відрі води. Цього обсягу має вистачити на 1 кв. м.

Буряк, скріншот: YouTube
Буряк, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що це не жарт, кока-кола та пиво допоможуть огірковій грядці пережити пекельну спеку: як приготувати коктейль.

Раніше ми повідомляли, що полуниця буде без гнилі та шкідників: як використовувати копійчаний засіб з аптечки для здоров'я ягід.

Також стало відомо, що кропива, гній та зола зроблять ваші грядки з перчиками живим магазином: до 5 кіло з кущика.