Для того, щоб зробити приємним запах у домі, варто використовувати різні природні засоби замість штучних освіжувачів повітря.

Харчова сода, очищувальна рідина на основі оцту, натуральні ароматичні кульки, кава – природні поглиначі запахів.

Освіжувачі повітря. Фото: Youtube
Освіжувачі повітря. Фото: Youtube

Харчова сода

Сода підійде і в інших місцях, наприклад, її можна розмістити в холодильнику, шафах, ванній, кухні або спальні. Можна насипати її в банку або коробку, додайте до неї 15-20 крапель улюбленої ефірної олії (лимона, лаванди або евкаліпта) і ретельно перемішати.

Банку слід накрити марлею, тканиною або папером, перев’язаним стрічкою. Такий освіжувач не лише усуне неприємні запахи та подарує приємний аромат, а й може стати приємною прикрасою. Як тільки олія вивітриться, потрібно налити нову порцію, і кожні кілька місяців варто замінити соду на нову.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Освіжувачі повітря. Фото: Youtube
Освіжувачі повітря. Фото: Youtube

Рідина на основі оцту

Слід розбавити пів склянки оцту у 2 літрах води та вилити в розпилювальну пляшку. Можна також додати до такої суміші кілька крапель ефірної олії або цедру апельсина, або лимона, щоб у будинку з’явився приємний запах. Таку суміш можна розпорошувати в повітрі, так і промивати стільниці, меблеві поверхні або підлогу.

Освіжувачі повітря. Фото: Youtube
Освіжувачі повітря. Фото: Youtube

Ароматичні кульки

Натуральні ароматизатори у вигляді фруктів – зазвичай апельсинів чи інших цитрусових, шипованих гвоздикою. Плід можна обваляти в мелених пряних спеціях (у кориці, гвоздиці, імбирі та мускатному горіху), а потім дати висохнути протягом 2-3 тижнів. Таку ароматичну кулю можна повісити на шнур або покласти на підставку і поставити на стіл як прикрасу.

Освіжувачі повітря. Фото: Youtube
Освіжувачі повітря. Фото: Youtube

Кава

Кава є чудовим поглиначем ароматів. Можна використовувати як мелений, так і зерновий. Достатньо насипати його на блюдце і розставити у різних місцях у квартирі. Висушені кавові зерна також можна висипати в мішки і покласти в шафу або ящик з одягом. Кавову гущавину, своєю чергою, варто розсипати на дні кошика, щоб з неї не виходив неприємний запах.

Нагадаємо, ми писали, що 3 причини, чому не можна відмовляти собі в поїданні шоколаду - більше користі, ніж ризику.

Як повідомляв "Знай.ua" весело не тільки господареві, а й рослинам: що можна "удобрювати" пивним підживленням.

Також "Знай.ua" інформував, на якому боці краще спати, щоб не викликати проблем зі здоров'ям: 4 "позиції" з особливостями.