За сніданком кожен із нас вибирає якийсь напій: каву, чай, сік або просто склянку води. Але ви ніколи не замислювалися, як зміниться ваше життя, якщо ви питимете вранці саме зелений чай.

Які корисні властивості має цей напій та як він може допомогти вашому організму? Ми допоможемо вам розібратися у цьому.

Зелений чай, фото: GettyImages
Зелений чай, фото: GettyImages

Зелений чай стимулює метаболізм. Антиоксиданти збільшують вивільнення нейрохімічного норепінефрину в крові і сприяють його циркуляції краще, ніж будь-який інший кофеїновмісний напій. Більш активна (приблизно втричі) циркуляція норепінефрину означає ефективне спалювання жиру.

Чай містить антиоксиданти, які зміцнюють імунну систему. Антиоксиданти, що містяться у зеленому чаї, подорожують тілом у пошуках вільних радикалів. Вони не лише ліквідують їх, а й можуть усунути деякі вже завдані ними ушкодження.

Популярні новини зараз
На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Розслаблююче діє організм і одночасно покращує роботу мозку. Стимулює вироблення альфа-хвиль, які зазвичай активуються під час медитації. Цей ефект нейтралізує нервове збудження, яке багато хто відчуває при споживанні кофеїновмісних напоїв.

Сміливо пийте зелений чай, щоб позбутися стресової напруги.

А в такі напружені дні, які українці мають зараз, позбавлення стресової напруги хоча б ненадовго – дуже цінна функція.

Зелений чай, фото з відкритих джерел
Зелений чай, фото з відкритих джерел

Нагадаємо про кілька способів, як можна використовувати чайні пакетики "не за призначенням" - ви будете здивовані.

Раніше ми повідомляли, що жодних бутербродів та сирників: звичні страви, які не можна їсти на сніданок, якщо не хочете гастрит та діарею.