Світ існує стереотип, що шоколад дуже шкідливий для зубів і провокує появу карієсу. Певною мірою це правда, проте є продукти, які набагато небезпечніші для здоров'я зубів, і їх ми їмо щодня. Про це пише інформаційний портал ua-vestnik.
За словами стоматолога-імплантолога, споживання звичайного несолодкого хліба може завдати зубам набагато більше шкоди, ніж шоколад. Справа в тому, що ці продукти містять цукор різної форми.
Так, цукор, який міститься в шоколаді та інших солодких продуктах, має форму моносахариду і легко розчиняється слиною, що змиває його із зубів.

Здоров'я зубів. Фото: скрін youtube
Здоров'я зубів. Фото: скрін youtube

В той самий час крохмаль у хлібобулочних виробах може мати структуру полісахариду, який важче розчиняється та повільно засвоюється. Отже, він більш тривалий вплив на зуби і збільшує ризик розвитку карієсу.

Хліб. Фото: Youtube
Хліб. Фото: Youtube

Водночас фахівці наголошують, що повністю виявлятися від цукру не варто, адже це може негативно вплинути на кровообіг, роботу печінки та мозку.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.