Чи знали ви, що почуття "для душі" при споживанні шоколаду мають реальну наукову підтримку?

Вживання шоколаду, особливо темного шоколаду може покращити настрій та почуття добробуту. Він також наповнений корисними поживними речовинами, такими як антиоксиданти та мінерали, які можуть покращити загальне здоров'я. Про це повідомляєСША сьогодні.

Шоколад. Фото: скрін youtube
Шоколад. Фото: скрін youtube

Чи відчуваєте втому? Темний шоколад містить багато клітковини. Потрібен найкращий сон? Магній, що міститься у темному шоколаді, може допомогти. Вирушаєте на сонце? Флаваноли в темному шоколаді можуть допомогти захистити вашу шкіру від ультрафіолетових променів, а також покращити кровообіг, знизити кров'яний тиск і, можливо, запобігти деяким видам раку.

Які 3 переваги споживання темного шоколаду? Ефекти заспокоєння душі від шоколаду – це припущення. Останнє дослідження виявило, що люди, які споживали темний шоколад (85% какао) протягом трьох тижнів, повідомляли про менш негативний ефект порівняно з контрольною групою. Однак група з тих, хто споживав шоколад з 70% какао, не мала такого ж ефекту, що свідчить про те, що доза какао може відігравати роль. Таким чином, якщо ви хочете покращити свій настрій, у вас є кращі шанси із темним шоколадом, ніж із молочним.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Крім того, темний шоколад багатий на важливі мінерали, такі як залізо, магній і фосфор. Доктор Травіс Нємков, асистент професора досліджень у біохімії та молекулярній генетиці Університету Колорадо Медичного Кампусу Аншутц, обговорював важливу роль заліза в організмі: "Залізо є критичним для того, щоб організм виробляв гемоглобін, який є білим кров'яним клітинам і використовує організму" .

Гарячий шоколад, скріншот: YouTube
Гарячий шоколад, скріншот: YouTube

Флаваноли в темному шоколаді також є антиоксидантами, які можуть допомогти запобігти серцево-судинним захворюванням.

Чи є якісь ризики при споживанні темного шоколаду? Як і у всьому, тут ключовим є поміркованість. Шоколад може містити багато калорій, що може призвести до набору ваги. Крім того, темний і молочний шоколад можуть бути багаті на цукор. Але споживання невеликої кількості темного шоколаду, ймовірно, матиме більше користі, ніж ризику.

Нагадаємо, не обдурить жоден продавець: як вибрати якісне та безпечне молоко, три золоті правила

Як повідомляв "Знай.uа", жодних бутербродів та сирників: звичні страви, які не можна їсти на сніданок, якщо не хочете гастрит та діарею

Знай.ua писав, не ризикуйте, навіть якщо дуже хочеться: дієтологи назвали категорії людей, яким протипоказані сливи