Через непросту економічну ситуацію в країні та падіння заробітків, українці які мають свої дачні ділянки та городи намагаються засадити побільше городини, щоб прогодувати себе взимку.

Тож для тих хто займається вирощуванням моркви і бажає отримати багатий урожай є кілька секретів.

Морква. Фото: Youtube
Морква. Фото: Youtube

Вам знадобиться всього 3 інгредієнти.

Перший інгредієнт — гірчичний порошок, який допомагає зробити ґрунт пухким і родючим. Більш того, при перегниванні він наситить ґрунт азотом, гумусом та іншими речовинами, які необхідні для активного росту та розвитку коренеплоду. Гірчичний порошок виступає і як натуральний інсектицид, який відлякує морквяну муху.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Морква, фото bublik.delfi.
Морква, фото bublik.delfi.

Другий компонент — азофоска (азотно-фосфорно-калійне добриво). Поживні речовини у цьому добриві знаходяться у формі, яка легко засвоюється рослинами.

Третій інгредієнт — попіл, який подарує моркві цілий комплекс макро та мікроелементів, що дозволить виростити великі та солодкі коренеплоди. Перед приготуванням добрива попіл рекомендується просіяти.

Морква, фото: Znaj.ua
Морква, фото: Znaj.ua

Для приготування ефективного добрива змішайте 1 кг гірчичної макухи, 0,5 кг азофоски та 1 кг попелу. Розкидайте отриману суміш між рядами моркви та готуйтеся збирати врожай, якому позаздрять усі сусіди.

Вносити добриво слід між рядами моркви, таким чином, посадки отримуватимуть поживні речовини протягом усього циклу росту моркви.

Нагадаємо, що кабачки гниють на грядці: 4 простих кроки, які збережуть урожай "зелененьких".

Раніше ми повідомляли, як безкоштовно підвищити врожайність горошку: такий солодкий , що шкода додати в "Олів'ї". Для того, щоб урожай був вищим, збирання горошку необхідно проводити регулярно, кожні два-три дні.

Також ми повідомляли, що картоплю можна буде продавати на чіпси: рецепт оцтового розчину для захисту молодих грядок.