Вже з наступного місяця українці будуть платити за спожиту електроенергію по 2,64 грн за кВт-годину. Через це комунальні платежі зростуть приблизно на 250–1000 грн.

В літній період у багатьох містах відключають гаряче водопостачання, тож майже у кожного у оселі стоїть бойлер.

Бойлер в інтер'єрі
Бойлер в інтер'єрі // blog.comfy.ua

Та прислухаючись до наших порад ви зможете суттєво скоротить свої витрати на світло та навіть не помітите зростання цін.

Вмикайте бойлер за потребою

Погано, коли водонагрівач підключений до мережі цілодобово. Потрібно стежити за періодами його роботи – і якщо нікого вдома немає, немає сенсу, щоб техніка безперервно нагрівала воду.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Горизонтальний монтаж бойлера
Горизонтальний монтаж бойлера // otoplenie-gid.ru

Мінімальна потужність

Максимальне температурне значення, яке потрібне більшості бойлерів, - 75 градусів. Тому для нагрівання 80 літрів води йому знадобиться близько трьох годин. Якщо увімкнути економний режим - 50-55 градусів, бойлер буде споживати менше електроенергії.

Як вибрати бойлер
Як вибрати бойлер // energo.delo.ua

Профілактика

Своєчасна профілактика дозволяє не тільки не витрачати зайві кошти на ремонт бойлера, а й економити електроенергію та воду. Справа в тому, що в більшості багатоквартирних будинків жорстка вода, тому на стінах бойлера утворюються вапняні відкладення, що погіршують тепловіддачу.

Найкраще викликати спеціаліста хоча б раз на 6-12 місяців, щоб перевірити роботу бойлера.

Раніше портал Знай повідомляв, змиються майже будь-які плями: як прати дитячі речі без застосування хімії, кілька цікавих способів.

Також наш портал інформував, немає сенсу витрачатися на хімію: як приготувати домашній засіб для миття вікон – здивує результатом.