Всім давно відомо, що сніданок найважливіший прийом їжі. Однак кожна людина починає її по-різному і, тим більше, вибирає продукти для вживання з ранку на власний розсуд.

Але зараз ми все ж таки розберемося, якими продуктами категорично не можна снідати, які з них можуть спровокувати гастрит, каміння в жовчному міхурі або діарею.

продукти, фото Pxhere
продукти, фото Pxhere

Сирники, млинці, сирна запіканка

Лікар-дієтолог, кандидат медичних наук Юлія Чехоніна заявляє, що на перший погляд це корисний вид сніданку.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

"Все залежить від того, який жирності сир і як ми їх готуємо. Ми їх смажимо у великій кількості олії або лише злегка змащуємо сковорідку для того, щоб вони не пригоряли. І тільки через один компанет - від жиру, залежить наскільки корисним буде наш сніданок. Або краще від нього відмовитися. Весь цей зайвий жир виявиться у нас на боках або на животі. Це прямий шлях до цукрового діабету, ожиріння печінки та інших проблем зі здоров'ям", - заявляє вона.

Шкідливі продукти, скріншот: Youtube
Шкідливі продукти, скріншот: Youtube

Бекон

Тут же потрібно дивитися на кількість жиру та калорійність продукту. Наприклад, в одній упаковці може бути 18 г жиру - це досить багато для сніданку. Надлишок жиру в жирній їжі може спровокувати загострення таких захворювань, як холецистит, панкреатит, жовчнокам'яна хвороба. Калорійність становить 230 ккал на 100 г бекону (до кожної упаковки вказані різні дані). Жовчний міхур може відреагувати на жирну їжу надмірною скорочувальною активністю. При камені це прямий шлях на хірургічний стіл.

Шкідливі продукти, скріншот: Youtube
Шкідливі продукти, скріншот: Youtube

Фрукти, ягоди

"Фрукти можуть бути компонентом сніданку, але лише компанентом на додачу до основної страви. Якщо ми будемо їсти на сніданок завжди тільки фрукти, ми не забезпечимо наш організм достатньою кількістю білка. По-друге, не кожна система травлення впорається з порцією фруктів натщесерце. Фрукти добре стимулюють перистальтику травної системи. У тому числі, і скорочувальну активність жовчного міхура. Після такого фруктового сніданку може відбутися послаблення кишечника - це діарея", - зізнається Юлія Чехоніна.

Фрукти, скріншот: Youtube
Фрукти, скріншот: Youtube

Знежирені продукти

Такими продуктами можна поснідати, бо прийом їжі, що включає знежирені продукти, краще, ніж поїсти з ранку взагалі. Але, як каже лікар-дієтолог, сенсу в цьому великого немає.

Тому що достатньо вибирати продукти з помірною жирністю. Або з невисокою жирністю. Тому що жир нам теж потрібен з самого ранку. Нам потрібний не лише білок, не лише вуглеводи, а й жири теж. Зрештою, вони благотворно впливають на скорочувальну функцію жовчного міхура, що дозволяє йому позбавитися жовчі, яка накопичилася в ньому за ніч.

Юлія Чехоніна, скріншот: Youtube
Юлія Чехоніна, скріншот: Youtube

Бутерброди

Якщо інших варіантів немає, як виняток, іноді можна собі дозволити. Але, як щоденний сніданок, це не найкращий варіант і не найкорисніший. Але в якійсь ковбасі може бути дуже багато солі, навіть за кількістю нашої людської добової норми.

Шкідливі продукти, скріншот: Youtube
Шкідливі продукти, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що не ризикуйте навіть якщо дуже хочеться: дієтологи назвали категорії людей, яким протипоказані сливи.

Раніше ми повідомляли, що ви точно не знали цього про домашній оцет: рецепт розчину та корисні властивості.