Коли вдома є кішка і часом вона любить ходити повз лоток, то одним з головним завданням господарів є боротьба з неприємним запахом. При цьому важливо з'ясувати причину такої поведінки кішки, щоб ця "боротьба" не стала буденністю. Про це пише storinka.

Існує чимало народних способів, які допоможуть позбавитися котячого запаху в будинку.

Котячий туалет, кадр з відео
Котячий туалет, кадр з відео

Лимонна кислота

Даний метод використовується як для меблів, так і паркету, лінолеуму та ламінату. Так, поверхні необхідно обробити розчином, який легко приготувати: сік одного лимона видавити у склянку води.

Сода та перекис водню

Забруднені місця спочатку потрібно посипати содою, а потім полити 3-відсотковим розчином перекису водню. Після цього забуваємо про це на 8-12 годин, а потім протираємо поверхню вологою ганчіркою. Метод добре підійде для очищення м'яких меблів.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Горілка

Допоможе нейтралізувати запахи на будь-яких поверхнях.

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

Втім, порятунок від неприємного запаху не вирішить проблему. Зрештою необхідно дізнатися, чому тварина ігнорує лоток, можливо йому не подобається наповнювач або у нього стрес.

Раніше портал Знай повідомляв, ваш пухнастик буде не в захваті від цього: чому котикам не подобається коли ви гладите їх живіт.

Також наш портал інформував, вчені дізналися, як краще до себе підзивати кішок і чому вони виляють хвостом: господарям пухнастиків на замітку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як уберегти від небезпеки ваших улюбленців у теплу пору року: поради ветеринарів.