При приготуванні овочів, які забезпечують максимальну користь організму, слід враховувати кілька важливих моментів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПо-перше, не всі овочі можна вживати сирими, оскільки вони можуть містити шкідливі речовини, які можуть завдати шкоди здоров'ю. Тому їх потрібно правильно підготувати до вживання.
Картопля, наприклад, необхідно термічно обробляти, оскільки вона містить соланін, який може спричинити неприємні симптоми, такі як біль у животі, лихоманка та проблеми зі шлунком. Тому краще смажити, запікати або варити картоплю, щоб уникнути негативного впливу соланіну на організм.
Квасоля також потребує термічної обробки перед вживанням, оскільки вона тяжко перетравлюється. Боби квасолі містять фітати, які можуть заважати засвоєнню поживних речовин, як залізо. Тому рекомендується варити або запікати квасолю, щоб покращити її перетравність та забезпечити доступ до корисних речовин.
Баклажан також не слід вживати сирим, оскільки він теж містить соланін і має гіркий смак. Щоб насолодитися смачним баклажаном, краще його запікати чи готувати іншими термічними методами.
Крім того, варто ще поговорити про шпинат, який не рекомендується вживати сирим, бо він містить оксалати, які можуть заважати засвоєнню важливих поживних речовин, включаючи вітамін D і кальцій.
Нагадаємо, жоден мікроб не виживе: як правильно стерилізувати банки для консервації – перевірені методи
Як повідомляв "Знай.uа", з цією спецією в жодному разі не можна переборщити, щоб не викликати біди : проблеми там, де не чекали
Знай.uа писав, жінка щодня додавала в їжу цікаву спецію і не знала, як це змінить її організм.