При приготуванні овочів, які забезпечують максимальну користь організму, слід враховувати кілька важливих моментів.

По-перше, не всі овочі можна вживати сирими, оскільки вони можуть містити шкідливі речовини, які можуть завдати шкоди здоров'ю. Тому їх потрібно правильно підготувати до вживання.

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

Картопля, наприклад, необхідно термічно обробляти, оскільки вона містить соланін, який може спричинити неприємні симптоми, такі як біль у животі, лихоманка та проблеми зі шлунком. Тому краще смажити, запікати або варити картоплю, щоб уникнути негативного впливу соланіну на організм.

Квасоля також потребує термічної обробки перед вживанням, оскільки вона тяжко перетравлюється. Боби квасолі містять фітати, які можуть заважати засвоєнню поживних речовин, як залізо. Тому рекомендується варити або запікати квасолю, щоб покращити її перетравність та забезпечити доступ до корисних речовин.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Баклажан також не слід вживати сирим, оскільки він теж містить соланін і має гіркий смак. Щоб насолодитися смачним баклажаном, краще його запікати чи готувати іншими термічними методами.

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube
Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

Крім того, варто ще поговорити про шпинат, який не рекомендується вживати сирим, бо він містить оксалати, які можуть заважати засвоєнню важливих поживних речовин, включаючи вітамін D і кальцій.

Нагадаємо, жоден мікроб не виживе: як правильно стерилізувати банки для консервації – перевірені методи

Як повідомляв "Знай.uа", з цією спецією в жодному разі не можна переборщити, щоб не викликати біди : проблеми там, де не чекали

Знай.uа писав, жінка щодня додавала в їжу цікаву спецію і не знала, як це змінить її організм.