У світі існує величезна кількість засобів для прання одягу: порошки, кондиціонери, відбілювачі та інше. Втім, є більш дешевий та універсальний засіб – харчова сода. Як використовувати цей білий порошок під час прання, розповідає інформаційний портал pixelinform.

Деякі покупні кошти, особливо бюджетні, не здатні належним чином вимити з бактерії текстилю. Втім, це цілком під силу перевіреному засобу – соді. Цей білий порошок також позбавить затхлого запаху, який з'являється на одязі через піт.

Сода. Скріншот з відео YouTube
Сода. Скріншот з відео YouTube

Все, що потрібно зробити - додати половину склянки соди в барабан пральної машинки перед початком прання.

Вважається, що сода може врятувати одяг навіть від серйозних плям, які сильно в'їлися у тканину. Втім, максимальний ефект сода дасть, якщо використовувати її у тандемі з відбілювачем. Так, перед пранням резервуар для порошку потрібно наповнити відбілювачем, а барабан насипати склянку соди.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Також сода використовується для пом'якшення тканини. Речі слід додатково прополоскати з будь-яким кондиціонером, додавши пів склянки білого порошку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, плями від полуниці на одязі: як врятувати улюблені речі, кілька простих та ефективних методів.

Також наш портал інформував, змиються майже будь-які плями: як прати дитячі речі без застосування хімії, кілька цікавих способів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, прості лайфхаки, як повернути рушникам початкову м'якість під час прання: поради на всі віки.