Багато господарів люблять спати в обіймах зі своїми домашніми улюбленцями через глибокий зв'язок, але мало хто замислюється про ризик такої близькості, в першу чергу для самої людини.

Є декілька причин, через які спільний сон з пухнастиками вважається не найкращою ідеєю. Французьке видання Sante Plus назвало їх та попередило господарів про небезпеку.

Кішка Лілу, фото Знай.ua
Кішка Лілу, фото Знай.ua

Порушується сон

Коти люблять проявляти активність ночами, тому з легкістю можуть розбудити свого господаря. Вони часто висипаються вдень, поки ви працюєте на роботі, а в пізній час влаштовують різні витівки.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Є ризики для здоров'я

Тварини можуть бути носіями паразитів та інших шкідливих бактерій, особливо якщо ви влаштовуєте прогулянки на свіжому повітрі. Також вони можуть занести в ліжко різний бруд, після лотка, наприклад.

Небезпека для дітей

У жодному разі не можна допускати, що улюбленець спав поруч із немовлям, інакше він може його задушити. Ще варто враховувати, що діти дуже чутливі та можуть заразитися інфекціями.

Скрін, відео YouTube немовля
Скрін, відео YouTube немовля

Але якщо ви все ж таки не можете заснути без свого кота, дотримуйтесь правил. Насамперед він повинен бути вакцинований та оброблений від бліх та інших паразитів. Також слідкуйте за гігієною тварини та регулярно міняйте ліжко.

Коти, коли засинають поруч із господарем, висловлюють своє кохання і шукають спокійне місце. Насправді вони дуже прив'язуються до людей, майже як собаки.

Нагадаємо, ваш пухнастик буде не в захваті від цього: чому котикам не подобається коли ви гладите їх живіт