Наші читачі знають, що ми часто ділимося крутими городніми порадами, які допомагають отримати здоровий та смачний урожай. Дуже важливо у першій половині літа стежити за станом плодів кабачків.

Буває, що деякі городники зауважують, що кабачки загниють. Багато хто думає, що це через рясне поливання або прохолодну погоду, проте потрібно просто звертати увагу на правильне підживлення.

Про це стало відомо завдяки дуже цінним порадам одного з українських блогерів-городників, який ділиться своїми лайфхаками у мережі YouTube.

Кабачки, скріншот: YouTube
Кабачки, скріншот: YouTube

Про що може свідчити гниття кабачка:

- Нестачу кальцію, через що виникає вершинна гнилизна. Щоб уникнути цього, рослину слід підгодувати кальцієвою селітрою (15мл. на 10л. води).

- Нестачу бору, через що плід гниє біля основи. У цьому випадку кабачки потрібно обприскати по аркуші розчином борної кислоти (2 г на 10 л води).

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Кабачки, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Кабачки, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

- Нестачу йоду, коли плід гниє цілком. Рослини поливають йодним розчином (30 кап. йоду на 10 літрів води).

- Сильну загущеність - потрібно видалити зайве листя, залишаючи стебла.

І ось вам порада в "бонус": досвідчені городники рекомендують у липні удобрювати кабачки гранульованим кінський гній. Також можна взяти коров'ячий або пташиний.

Нагадаємо, урожай полуниці збере всі "лайки": перетворюємо ягоди на великі та солодкі за допомогою кислого молока.

Раніше повідомлялося, що збільшуємо врожай картоплі втричі: схема, про яку навіть ваша бабуся мовчала.

Також, чистий посуд, здорові рослини та смачні напої: не викидайте яблучні шкірки, спробуйте ці лайфхаки.